Nieuwe Leden
Koveni verwelkomt:
  • Ismael
  • Wietske Do
  • Lieke
  • Veerle

Schrijf je ook in!

Koveni heeft nu 199 leden.
Word lid van Koveni

Interesse in Korfbal?

(Weer) beginnen met korfballen?

Lid worden van Koveni?

Vragen over korfballen bij Koveni?

Kijk hier hoe je in contact komt met leden van onze vereniging die je kunnen helpen.

Sponsorkliks
Klik op de afbeelding hieronder om Koveni te sponsoren terwijl je online winkelt.

E-Mail
Foto's? fotos@koveni.nl

Opgeven voor activiteiten? opgaven@koveni.nl

Teamgenoot of lid van Koveni geblesseerd of langdurig ziek? ziekenboeg@koveni.nl
Koveni webshop
Ga naar de webshop van Koveni
Nieuws: Onze Koveni webshop is LIVE!
Maandag 15 oktober om 14:11:15 door: Ledenwerving en Media (commissie)

Heb je een nieuw Koveni-shirt nodig of is je trainingspak écht aan vervanging toe? En wil je deze nieuwe spullen vanuit je luie stoel kunnen bestellen? Dat kan vanaf vandaag, want de webshop met onze eigen spullen is live! Je vindt de webshop via www.koveni.nl/Webshop 

Al jouw Koveni-spullen zijn hier te vinden. Van Koveni jassen, truien, shirts en broeken tot sokken en tassen. Dit alles dankzij een goede samenwerking met onze sponsor Ralph Sports. Veel online winkelplezier!

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Spanning
Maandag 15 oktober om 11:49:12 door: Julian Baars

De een wat bleekjes om de neus, de ander juist druk pratend. Elke speler van Koveni D1 heeft zo zijn/haar eigen manier om met de spanning van de laatste wedstrijd van het veldseizoen om te gaan. Bij winst kan het kampioenschap gevierd worden door 2 teams. Toevallig beide teams die tegenover elkaar in het veld staan. De stoet aan auto's vertrekt op tijd naar Geldermalsen.

Barry en Raymond hebben naast de instructies voor de spelers er ook 1 voor de ouders. Het is vandaag super belangrijk om positief de spelers aan te moedigen. Het weer helpt om positief te zijn. De zon schijnt lekker. Beide teams doen hun warming up. Ouders van beide teams langs de kant. Laat de wedstrijd maar beginnen. Animo D1 neemt de bal uit en begint hetzelfde spel te spelen als in de wedstrijd tegen Koveni D1 in Nieuwegein. Koveni D1 begint goed aan de wedstrijd en is de eerste ploeg die scoort. Dat moet de spelers goed doen. Animo D1 scoort echter vrij snel de gelijkmaker. Geen man/vrouw overboord, gewoon doorgaan, is het devies. Tot de 3-2 gaat de score gelijk op. Maar dan gaat het ineens heel snel. Animo D1 loopt uit naar een 8-2 ruststand.

Na de rust verkleint Koveni D1 het verschil naar 5 goals. Het is nog niet genoeg om aanspraak te maken op het (gedeelde) kampioenschap. Koveni D1 geeft echter niet op en blijft op zoek gaan naar de goals. Als het laatste deel van de wedstrijd aanbreekt, is het verschil nog steeds 5 goals. Echter lijkt het er op dat Animo D1 er een schepje bovenop doet. Ineens vallen de goals als rijpe appelen. Helaas wel aan de verkeerde kant, gezien vanuit Koveni D1 oogpunt. Koveni D1 heeft het geprobeerd vandaag, maar het zat er niet in. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Soms is een tegenstander nu eenmaal beter. En van betere tegenstanders kun je een hoop leren. Met veel vertrouwen wordt al uitgekeken naar het zaalseizoen!

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Update van het bestuur
Donderdag 11 oktober om 11:26:52 door: Bestuur

Het veldseizoen is weer een eind op weg, Het eerste Kovenifeest voorbij en een Grootse Giga Kangoeroedag achter de rug. En de eerste kampioen is binnen: Midweek 1 van harte gefeliciteerd! Tijd voor een update van het bestuur.

Het bestuur is erg blij met de komst van een nieuwe commissie die zich speciaal gaat richten op activiteiten voor onze Koveni-jeugd. Naast de trainingen en wedstrijden willen zij voor de jeugd meer leeftijdsgerichte activiteiten gaan organiseren. Om dat goed te kunnen doen zullen zij ongetwijfeld bij ouders te rade gaan voor suggesties en hulp. Als bestuur willen wij dat graag ondersteunen: graag uw medewerking, waarvoor bij voorbaat onze dank. En heel veel dank aan de leden van de nieuwe jeugdcommissie: Larissa, Leon, Merel, Mischa en Sterre. Succes!

De huidige activiteitencommissie zal zich verder vooral richten op de (altijd gezellige en spraakmakende) Kovenifeesten.

Een van de grootste uitdagingen binnen een vereniging is het krijgen van genoeg vrijwilligers. Als bestuur constateren wij dat er de laatste tijd allerlei subsidiegelden beschikbaar komen waarvan ook Koveni zou kunnen profiteren. Maar dan moeten er wel mensen beschikbaar zijn en dat is nog wel eens een punt, zeker als het gaat om activiteiten overdag.

Om goed zicht te krijgen op de interesses en mogelijkheden van leden en ouders van leden wordt er dit najaar een vrijwilligersenquete gehouden. De voorbereidingen zijn in volle gang.  Wij doen nu alvast graag een beroep op jullie medewerking om te zijner tijd de enquete in te vullen. Immers zonder vrijwilligers geen Koveni.

In dit verband speciaal aandacht voor Patrick die jarenlang deel heeft uitgemaakt van de kantinecommissie maar kortgeleden is gestopt. Namens Koveni heel veel dank voor alles wat je hebt gedaan voor het gezond houden van Koveni in de ruimste zin van woord. Inmiddels is er gelukkig ook vervanging: Corina is lid geworden van deze commissie. En nu we het toch over de kantine hebben. Degene die kantinedienst heeft gehad is het waarschijnlijk al opgevallen, maar we hebben een extra tostiapparaat. Nodig want tosti’s gaan er bij onze leden in als koek. En door de bijdragen van onze club van 100 kon deze nuttige investering worden gedaan.

En verder werkt het bestuur gewoon door aan alle lopende zaken.

Het bestuur

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Halloween Spook Speurtocht
Woensdag 10 oktober om 19:16:34 door: Jeugdactiviteiten (commissie)

Voor het eerst hebben wij als Jeugd Activiteiten Commissie een activiteit georganiseerd!

Vrijdag 26 Oktober nodigen wij alle spelers van de F,E,D en C jeugd uit om samen met ons een superleuke en vooral ook hele spannende Halloween Spook Speurtocht te komen beleven.

We verwachten je om 19:00 uur in de Koveni Kantine. Als je er bij wilt zijn ontvangen wij graag een mail naar jeugdactiviteiten@koveni.nl (of gebruik ons contactformulier) met hierin je naam, leeftijd en team vermeld. Let op, de uiterste inschrijfdatum is vrijdag 19 oktober, dus wees er snel bij!

Trek je meest griezelige Halloween outfit aan en dan zien we je 26 oktober!

Tot dan! Namens de Jeugd Activiteiten Commissie

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: ESDO 1 – Koveni 1
Dinsdag 09 oktober om 17:03:47 door: Ledenwerving en Media (commissie)

Afgelopen zaterdag was een heerlijke dag om te korfballen. Een bijzondere dag was het zeker ook, want Rogier is afgelopen week vader geworden van een prachtig meisje. Reden genoeg voor Koveni 1 om de punten mee terug te nemen naar huis. Op een zonnige namiddag vertrok het eerste richting Kockengen. Een aantal supporters reisde mee, waar Koveni 1 vanzelfsprekend heel erg blij mee was. Hoe de wedstrijd afliep, lees je onder 'Meer lezen'.

(Meer lezen... | 2891 bytes meer | Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Nova 3 - Koveni 2
Dinsdag 09 oktober om 16:46:00 door: Julian Baars

Bijna iedereen is mooi op tijd aanwezig op het veld van Nova. De trainer/coach is met enkele spelers nog onderweg vanaf een ander veld. De scheidsrechter begroet mij. Hij ziet mij blijkbaar aan voor trainer/coach. Ik heb zijn hand niet geweigerd. Die man kan toch niet weten dat ik alleen maar publiek ben. Nova wil graag eerder beginnen. De precieze reden is mij onbekend. Ik zoek mijn plek langs het veld. Een bank ter hoogte van de middenlijn, lijkt me ideaal. Benieuwd wat ik vandaag te zien krijg. Gezien de stand in de poule zouden de teams aan elkaar gewaagd moeten zijn.

Koveni 2 begint goed aan de wedstrijd. Het lukt gemakkelijk om de scorende mensen te bereiken. De stand loopt aardig op gedurende de wedstrijd. Een blik op het scoreboard is nodig om de juiste stand te weten te komen. Er staat 1-7 op. Een juiste weergave van hoe het er in het veld aan toe gaat. Nova 3 krijgt wel kansen, maar de afronding is erg matig. Verdedigend staat Koveni 2 eigenlijk best goed. Als dit volgehouden kan worden, dan is de wedstrijd al vroeg gespeelt. Helaas moet ik toch aan het eind van de eerste helft constateren dat er wat haarscheurtjes te zien zijn in het spel.

In de tweede helft is, zeker in het begin, de concentratie wat weggeëbd. Nova 3 komt wat beter in de wedstrijd en gaat ook meer scoren. Gelukkig kan Koveni 2 bijblijven. Het verschil in de score is soms 6, maar toch geregeld teruggebracht naar 4. Koveni 2 moet iets meer werken voor de goals. Na het eindsignaal staat er 12-15 op het scoreboard. Het geeft niet helemaal de krachtsverhouding tussen beide ploegen weer. Koveni 2 is zeker de betere ploeg van beide. Als het concentratie niveau hoog was gebleven, dan was het een simpele walkover geworden.

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Goed vervolg
Maandag 08 oktober om 15:28:59 door: Julian Baars

Wat vooraf ging: 1 okt: Ping..."kunnen we op verzoek van Tweemaal Zes D2 de wedstrijd verzetten naar 11.45 uur?" Ping, ping, ping..."geen probleem", "ja kan wel!", "lekker uitslapen". 2 okt: Ping.."kan het toch weer naar de gewone tijd?" Ping, ping, ping.."Euh..ja hoor", "Prima", "net beloofd dat er naar de wedstrijd van zijn broertje gekeken kan worden!" Gelukkig staat iedereen op de juiste tijd op het veld. 

Het zonnetje schijnt lekker over het veld van Koveni. Het beginsignaal klinkt. De ouders zoeken een ple........oh, het is al 1-0. Wat een begin! Binnen 5 seconden. Een dieptepass bij het uitnemen van de bal. Schot en er kan gejuicht worden! Enigszins overdonderd installeren de ouders zich langs de lijn. Het is weer een gezellige drukte.

Helaas kan Koveni D1 niet gelijk doorpakken. Het spel is slordig en onrustig. Iets waar ook Tweemaal Zes D2 zich schuldig aan maakt. Het duurt dan ook redelijk lang voordat er weer een goal valt. Het is Koveni D1 die de stand naar 2-0 brengt. Tweemaal Zes D2 komt iets beter in de wedstrijd. En weet voor de rust 2x te scoren. Gelukkig doet Koveni D1 dat ook nog 1x, zodat de ruststand toch postief uitvalt voor Koveni D1. De coaches hebben wel wat puntjes om te bespreken. het publiek is toch wel verbaasd over hoe de eerste helft is verlopen. Dit hadden zij niet verwacht en zeker niet gehoopt.

Met frisse moed en de aanwijzigingen in de achterzak (heb je die wel in een rokje?) begint Koveni D1 aan de tweede helft. Er zijn weer wat wissels doorgevoerd. Zo komt iedereen toch aan zijn/haar speelminuten. Het is weer Koveni D1 die als eerste scoort. Eigenlijk kan ik wel meteen zeggen dat alleen Koveni D1 in de gehele tweede helft scoort. De ingevallen Liam heeft het vandaag helemaal. Hij scoort de 6-2, 7-2, 8-2 en de 9-2. Hij dus ook een vermelding in dit verslag vanwege zijn goede, aaneengesloten rij van goals. Koveni speelt de kansen beter uit dan in de eerste helft. Eerlijk gezegd kon het nog beter. Na de 10-2 klinkt het eindsignaal. Ouders tevreden langs de kant (een enkeling heel erg :-)).

Volgende week de laatste wedstrijd alweer van de eerste helft van het veldseizoen. Koveni D1 speelt een uitwedstrijd tegen Animo D1 in Geldermalsen. Laten we weer met grote getalen, langs de lijn, naar de verrichtingen van Koveni D1 gaan kijken. Benieuwd of deze keer ook wat selectie 1 spelers komen kijken. Het is om een redelijke tijd. Het beginsignaal klinkt om 11.30 uur.

(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Kampioensweek bij Koveni
Maandag 08 oktober om 14:22:47 door: Ledenwerving en Media (commissie)
normal
(Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Koveni 1 - De Corvers 1
Maandag 01 oktober om 21:20:20 door: Ledenwerving en Media (commissie)

Afgelopen zaterdag ontving Koveni 1 op eigen veld het eerste team uit Hilversum: De Corvers 1. Na de teleurstelling tegen Hebbes 1 van die week ervoor gingen de spelers dit keer onder betere weersomstandigheden wederom met frisse moed van start.

En Koveni wist gelijk de korf te vinden! Pupil van de week Sem opende de wedstrijd goed met zijn schot. Onder luid gejuich gaf hij na zijn score nog wat high fives voordat hij op de reservebank plaats mocht nemen. Reden genoeg voor de scheidsrechter om officieel in te fluiten. Benieuwd of het eerste het goede voorbeeld van de Pupil van de Week kon volgen? Klik dan op ‘Meer lezen’. 

(Meer lezen... | 1926 bytes meer | Opmerkingen? | Score: 0)
Nieuws: Op het gras!
Maandag 01 oktober om 14:53:33 door: Julian Baars

Zeven auto's lang is de kolone van Koveni D1 als ze vertrekken naar Zeist. Het gras van RDZ D2 ligt te wachten. Je komt het niet vaak meer tegen dat er op gras gespeeld wordt. Eerlijk gezegd was het gras bij RDZ ook wel enigszins ver te zoeken. Net als de grote bomen. Die staan er niet meer. Vervangen door nieuwe. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er toch wat twijfels of er net zo'n goed resultaat gehaald kan worden als vorige week. Dat gras kan toch best een rol spelen. Het woord thuisvoordeel wordt al in de mond genomen.

Koveni D1 begint in een andere opstelling vergeleken met vorige week. Die was zeker succesvol, maar je moet wel iedereen inpassen als alle spelers aanwezig zijn. Vandaar het gehussel in de beide vakken. Koveni D1 gaat goed van start. Binnen enkele minuten staat de score al op 0-2. Dat geeft de burger (ouders langs de kant) moed. De scheidsrechter van dienst is best streng, maar ook op de juiste momenten. Hij geeft de ene naar de andere strafworp..tegen RDZ D2. Er wordt behoorlijk veel op de armen getikt bij het nemen van een doorloopbal door een speler van Koveni D1. Koveni D1 is toch wel iets te slordig met het omgaan van die scoringskansen. Maar bij de wissel na 12,5 minuut staat er op het, afwezige, scorebord 1-4. Het tweede aanvalsvak doet ook verwoede pogingen om tot scoren te komen. Het lukt! De ruststand is 1-5 in het voordeel van Koveni D1.

In de rust worden enkele wissels doorgevoerd en Koveni D1 begint weer met goede moed aan de 2e helft. Het duurt ook niet lang voordat de 1-6 valt. De 1-7 volgt niet veel later. Grappig detail is dat de 1-7 de eerste afwijking is ten opzichte van het scoreverloop van vorige week. Tot de 1-6 verliep die namelijk precies gelijk. Nadat Koveni D1 weer heeft gescoord, volgt pas het 2e doelpunt van RDZ D2. Koveni D1 blijft de wedstrijd goed uitspelen. Soms weer wat slordig, maar soms ook heel effectief. Voorbeeld hiervan: de bal komt in de
aanval. De pass is op Justin, maar die krijgt de bal op zijn hoofd gegooid. De bal stuit weg. Zo in de handen van Jayden. Die bedenkt zich geen seconde en met een mooi afstandsschot maakt hij een goal.

Koveni D1 loopt uit qua score. RDZ D2 weet niet meer te scoren. Koveni D1 stapt het veld af met een 2-11 overwinning. Het thuisvoordeel was er wellicht dan toch niet. De spelers van Koveni D1 zeiden wel dat het lopen op gras (en de modder) toch wel heel anders is. Veel zwaarder zelfs. Gelukkig is de volgende wedstrijd weer bij Koveni. Om 10.00 uur gaat het beginsignaal klinken. Tweemaal Zes D2 zal de tegenstander zijn.

(Opmerkingen? | Score: 0)
Jarigen
Geen verjaardagen vandaag
Weekuitslag
Koven 2 - Syner 610-4
Tiel 5 - Koven 320-10
Koven 4 - Hebbe 413-10
SGV 3 - Koven 57-7
For Mw1 - Kov Mw1Onb.
Heb Mw1 - Kov Mw2Onb.
Anim A2 - Kove A118-12
Vict A3 - Kove A212-13
Kove C1 - Dalt C39-5
Anim D1 - Kove D115-5
Kove E1 - OVVO E19-10
Viko E2 - Kove E28-2
Kove E3 - Luno E17-11
HKC E2 - Kove E47-3
Twee F3 - Kove F122-4

Bekijk alle uitslagen
Pupil van de week
Er is deze week geen 'Pupil van de Week'
Stand Koveni 1
# Naam WS PT
1 Hebbes 1 5 9
2 Gemini 1 5 7
3 De Eemvogels 1 5 6
4 Koveni 1 5 5
5 De Corvers 1 6 4
6 ESDO 1 5 3
7 SGV 1 5 2

laatst bijgewerkt: 17 okt 05:05
Bekijk alle standen
Vooruitblik Koveni 1

De Eemvogels 1

Koveni 1

20 okt 2018 15:30

Programma Koveni 1
Live scorebord
Geen live wedstrijden vandaag.
Komende wedstrijden
17 oktober
19.30 Hebb Mw1 - Kove Mw2
20.30 Fort Mw1 - Kove Mw1

20 oktober
10.30 Koven F1 - DKV V F2
11.30 Koveni 5 - Synerg 9
13.00 Koveni 3 - MIA 9
11.00 Forti A3 - Koven A1
12.30 Telsta 3 - Koveni 2
15.30 Eemvog 1 - Koveni 1
15.45 Antilo 7 - Koveni 4

Jouw privacy Cookies