Nieuwe Leden
Koveni verwelkomt:
  • Djelisa
  • Djazlyn N
  • Bram

Schrijf je ook in!

Koveni heeft nu 198 leden.
Word lid van Koveni

Interesse in Korfbal?

(Weer) beginnen met korfballen?

Lid worden van Koveni?

Vragen over korfballen bij Koveni?

Kijk hier hoe je in contact komt met leden van onze vereniging die je kunnen helpen.

Kamp
Koveni kamp 2019 - Cirque du Koveni


Naar de kamppagina
Sponsorkliks
Klik op de afbeelding hieronder om Koveni te sponsoren terwijl je online winkelt.

E-Mail
Foto's? fotos@koveni.nl

Opgeven voor activiteiten? opgaven@koveni.nl

Teamgenoot of lid van Koveni geblesseerd of langdurig ziek? ziekenboeg@koveni.nl
Koveni webshop
Ga naar de webshop van Koveni
Belangrijke mededeling vanuit de TC
vrijdag 30 maart 2018 15:03 door:KOVENI VANAF VOLGEND JAAR ZONDAGVERENIGING 

Het ziet ernaar uit dat Koveni met ingang van het nieuwe seizoen (augustus/september 2018) haar wedstrijden niet op zaterdag maar op zondag gaat spelen. Dit besluit is kenbaar gemaakt in de officiële opgave richting de KNKV eerder deze week, die Koveni voor 1 april 2018 in moest dienen. Door interne miscommunicatie en het daaropvolgende (onnodige) vinkje in de teamopgaves voor volgend seizoen, neemt Koveni naar alle waarschijnlijkheid afscheid van de zaterdag als officiële wedstrijddag.
Hoewel meerdere clubleden nog lastig aan het idee kunnen wennen, is hoofdtrainer Frits de Gooijer ergens wel blij met deze onverwachte stap: “Natuurlijk schrok ik toen de TC mij dinsdag inlichtte. Zo’n besluit neem je niet zomaar, en als je hem al neemt, dan doe je dat in overleg met in elk geval de hoofdtrainer. Maar ik heb kortgeleden een mooie stap kunnen maken bij mijn werkgever, SMIT&DORLAS, waardoor ik vanaf juli ook op zaterdagen moet gaan werken. Daardoor had ik dan waarschijnlijk moeten stoppen als hoofdcoach volgend seizoen. Als we op zondag gaan spelen, is dit probleem natuurlijk uit de lucht: win-win voor mij dus!”. Ook aanvoerder van Koveni 1, Rogier Schoenmaker, vroegen we om een reactie: “Bijzonder, zo’n plotseling besluit. Ik kan alleen maar zeggen dat de Koveni-selectie vooral zondagsrijders heeft, dus ik zie het voordeel er wel van in!”. 

Deze stap biedt nog een extra kans voor de club, omdat Koveni 1 hierdoor vanaf volgend seizoen tweede klasse en Koveni 2 daardoor reserve tweede klasse kan gaan spelen. Dit geldt voor zowel het veld als voor de zaal. Er zijn immers minder ploegen ingeschreven voor de zondag- dan voor de zaterdagcompetitie. Of Koveni dit niveau aankan, is Frits heel duidelijk in: “Ik ben ervan overtuigd dat mijn ploeg beter tot haar recht komt in de tweede klasse, we hebben dit zaalseizoen immers een flinke ontwikkeling doorgemaakt”. Hij vervolgt: “Ons kampioenschap in de zaal was een mooi begin, maar ik denk dat tweede klasse op zondag ervoor zal zorgen dat we boven onszelf uit gaan stijgen. Ik voorzie zelfs een snelle promotie naar de eerste klasse”. “Je hoort het al: ik ben wel blij met deze stap!”. 

“Hoe groot de blijdschap van Frits de Gooijer ook is, we moeten wel rekening houden met de wellicht minder leuke consequenties”, aldus Bart Mulder, aanspreekpunt vanuit de TC. “Deze bekendmaking aan onze leden en daarbuiten is de eerste stap, maar we zullen nu in gesprek moeten met de teams en trainers om te kijken of dit ook echt haalbaar is voor de spelers binnen heel de vereniging. We hopen natuurlijk dat de leden gewoon bij ons blijven en we kunnen doorgaan waar we eind dit seizoen eindigen”. De TC heeft aangegeven nu met commissie Ledenwerving en met het Bestuur in beraad te gaan om te kijken hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan. 

De teamopgave ligt nu bij de KNKV. 15 mei 2018 moeten alle teamopgaven bij de KNKV definitief zijn, dus doet de Korfbalverbond voor die tijd officieel uitspraak over de definitieve wedstrijddag van de Koveni-teams. Mogelijk zijn de korfbalzaterdagen met ingang van volgend seizoen dus verleden tijd.

Heb je in de tussentijd vragen over dit bericht? Stuur dan een mail naar tc@koveni.nl 

Jouw privacy Cookies